Skip links

Термопомпи

Because we know just how hard it is to get the size.

Гаранция за Бърза Доставка

Купи на Изплащане/Лизинг

Промоции на Избрани Продукти

Консултация преди покупка

Как да поръчам?

Оглед и изготвяне на оферта

Договор за изграждане

Изграждане на инсталация

Настройка и пуск

Магазини

Нашите продукте се предлагат в партньорската мрежа на

Вени Климат

Имаш въпроси?
Огледите са безплатни

Свържи се с нас още сега!

Инсталацията е на една ръка разстояние.

Огледите са безплатни, второ посещение се заплаща 30 лева, а при поръчка тази сума се приспада от основната сума.

Радослав Йосифов

Термопомпи

Когато стане въпрос за отопление и климатизация, всеки търси по-икономичен вариант, в съображение с непрестанно нарастващите разходи за електроенергия. Възможно ли е да получите комфорта, от който се нуждаете, за месечни разходи, които ви удовлетворяват?

От онлайн магазин Atalas ви отговаряме “Да”. Възможно е чрез термопомпените системи, които стават все по-популярен начин за затопляне и охлаждане за апартаменти, къщи, офиси и търговски обекти.

Какво представлява термопомпата?

Това са съвременни системи за отопление и охлаждане, които използват възобновяема енергия и са все по-популярни сред българските потребители. Специално разработени за апартаменти и малки жилищни сгради, термопомпите въздух-вода предлагат решение, което съчетава ефективност и икономия на енергия. Те се смятат за екологични, защото използват ресурси от околната среда, което ги прави популярни и предпочитани.

Какви са предимствата на термопомпата?

Предимствата на термопомпите въздух-вода са многобройни. Те използват въздуха като източник на топлина, който се черпи от околната среда и се пренася до водна система, която осигурява отопление на помещенията и гореща вода. Някои от основните предимства на термопомпените системи въздух-вода, са:

  • Енергийна ефективност – използват малък процент електроенергия, като голямата част от необходимата топлина се извлича от въздуха. Това ги прави изключително енергоспестяващи и намаляващи разходите за отопление;
  • Екологичност – не използват горива и не произвеждат газови емисии, което ги прави екологично приятелни и намалява въглеродния отпечатък;
  • Удобство и комфорт – предлагат комфорт на отоплението и охлаждането в помещенията. Те осигуряват равномерно разпределение на топлината и възможност за индивидуално регулиране на температурата.

Термопомпените системи се състоят от основни компоненти, които включват външно и вътрешно тяло, хладилен агент и контролна система. Външното устройство извлича топлината от въздуха и я пренася до вътрешния уред, където тя се прехвърля към водната система. По този начин, освен топъл въздух, осигурява и гореща вода. Контролната система осигурява управление и мониторинг на цялата работа на инсталацията.

Какви видове термопомпа съществуват?

В зависимост от начина на работа и приложението, съществуват различни видове термопомпи въздух-вода. Някои от най-популярните, са:

  1. С пряк контакт – използват въздуха директно за отопление на водата. Те са подходящи за регулиране на температурните условия на малки помещения и подгряване на санитарната вода.
  2. С топлинен помпер – оборудвани са с топлинен помпер, който подобрява ефективността на системата. Те осигуряват по-висока температура, което ги прави по-подходящи за по-студени региони.
  3. С инвертор – използват инверторна технология, която позволява прецизно контролиране на скоростта на компресора. Това дава възможност за по-ефективна работа и по-голяма икономия на енергия.

Какви термопомпи предлагаме в онлайн магазин Аталас?

Предлагаме термопомпи, които са дело на японската компания Тошиба и българската марка Аталас.

Моделите на Toshiba се разграничават в зависимост от капацитета на отопление и охлаждане, като за затопляне ще откриете варианти в диапазон от 50-72 кв.м/ 150-210 куб.м до 90-105 кв.м/ 270-315 куб.м. Специфичните характеристики, касаещи климатизацията, са със стойности от 32-45 кв.м/ 96-135 куб.м до 70-80 кв.м./ 210-240 куб.м.

Предлагат се с гаранционно условие от 24 месеца. Разполагат с компактно тегло, ниско ниво на звуково налягане, трифазно захранване и отличителни параметри за отоплителна и охладителна мощност.

За предложенията Atalas стойностите също са отлични. Капацитетът на затопляне започва най-малко от 100-150 кв.м/ 260-390 куб.м и достига до 82/135 кв.м/ 210-310 куб.м. От гледна точка на охлаждането – 100-150 кв.м/ 260-390 куб.м. до 150-210 кв.м/ 420-540 куб.м. При тях теглото на външното тяло е по-голямо, отколкото при термопомпите на Тошиба, но това на вътрешното тяло се запазва със същата компактност, което от ключова важност. Захранването е 220 V, като температурата на водата при отопление достига от 18 до 60 градуса. По време на охлаждане варира между 8 и 28 градуса.

Всеки един от моделите, които ще откриете от конкретните производители, предоставя отлични параметри, подходящи за вашия дом. Ако не сте сигурни към кой вариант да се насочите, винаги може да се посъветвате с нашия екип, който да ви даде насоки.

Защо Аталас е най-добрият избор за вашия дом?

Причините да ни се доверите са множество. На първо място стои високото качество на продуктите, с което се гордеем. Стараем се нашите предложения да бъдат конкурентни на българския пазар и да предоставят на потребителите ефективност и възможност за икономично потребление на електроенергия.

Нашите предложения в категорията термопомпи са проектирани да бъдат издръжливи, устойчиви на влиянието на времето и да притежават дълъг живот.

Богатият асортимент е друга причина да ни се доверите. Независимо от вашия проект или предпочитания, от Аталас предлагаме широка гама от варианти, които могат да задоволят вашите нужди. Имаме термопомпи с различен принцип на работа, което ви дава възможност да прецените кой метод ви устройва най-много. Разгледайте термопомпите, които сме селектирали за вас, и открийте най-подходящия вариант за своя дом или офис. Вътрешните и външните тела имат забележителен облик, което и прави отлични интериорни решения.

От онлайн магазин за уреди за отопление и охлаждане Аталас ви предлагаме индивидуален подход и професионално обслужване, за да открием заедно най-подходящия вариант.

Цените ни също се отличават. Докато преди няколко години термопомпените системи бяха труднодостъпни за голяма част от потребителите, търсещи ефективност и икономичност, в днешно висококачествените инсталации на водещи марки са рентабилни. Особено в нашия онлайн магазин, където предлагаме множество актуални отстъпки със значително занижаване на първоначалната цена.

Имаш въпроси? Може би ще намериш отговорите в нашия блог!